Helgi producerar keramik, smycken, konst och tekannor.
Visa kundvagnen
konst
keramik
smycken
information

Om HelgiHelgi BjörgvinssonKeramikern och designern Helgi Björgvinsson är född 1953, redan som 16 åring började han arbeta med lera. Hans far Björgvin Kristófersson är första generation keramiker på Island. Efter gesällexamen från Reykjaviks Industriskola startade Helgi sin egen design och produktionsverksamhet i Reykjavik och drev den i 14 år. 1989 flyttade Helgi till Göteborg. Helgi har deltagit i diverse kurser i kroki, akvarell, olja samt keramik både på Island och i Sverige. Snart efter ankomsten till Göteborg började Helgi undervisa i konsten att dreja, en verksamhet han har drivit hos ABF eller Vuxenskolan i Hindås/Bollebygd, eller i egen regi. Helgi har i många år drivit egen verksamhet i Göteborg och sedan 2003 i Härryda. Helgi har deltagit i ett flertal utställningar, ensam eller med andra på Island och i Sverige. Hans verk finns i offentliga miljöer på ett flertal platser.

I keramiken arbetar Helgi huvudsakligen i stengods och porslinslera.
Hans stil är mycket personlig med inslag av klassik.

I april 2011 tilldelades Helgi Kulturpris av Studieförbundet Vuxenskolan i Bollebygd/Härryda för 2011, med motiveringen "Helgi har inte bara ett sällsynt handlag med lera, han är också kreativ nytänkare. En lekfull konstnär som skapar keramik i stort och smått samt en uppskattad pedagog, som frikostigt bjuder sina elever på sin kunskap".

Helgi är medlem i Konstnärsföreningen i Härryda.

Helgi deltar i driften av Galleri Gyllene Hinden i Hindås,http://gyllenehinden.se
På lördagen den 28 juli 2012 kl 12-15 är det Vernissage på en utställning med keramik och akvareller av Helgi utställningen pågår till 30 augusti, varmt välkommen att titta in.

Från 4 augusti 2017 tom 27 augusti 2017 deltar Helgi i en utställning hos Galleri Persgården, Visingsö.
Www.visingso.net

Helgi når du på telefon 0301-32390 eller 0708-703382.

Vill du bli återförsäljare kontakta mig på telefon eller via helgi@helgi.se.

Webbyrå i Jönköping